BED AND BREAKFAST AMERSFOORT

  backupnext  
bed and breakfast amersfoort tabaksplant

 

Logies de Tabaksplant. Bed and breakfast in Amersfoort centrum.

Midden in het historische stadscentrum van Amersfoort ligt Logies de Tabaksplant; gevestigd in een paar sfeervolle monumentale panden. Er zijn 24 kamers en twee vergaderruimten. Ook zijn er voor langer verblijf zes appartementen. In de besloten stadstuin ligt een middeleeuwse waterput en liggen gezellige terrassen. Zowel voor de zakelijke als de toeristische bezoeker is dit een prima verblijf.

U vindt hier het beste van twee werelden; enerzijds verblijft u in een historisch gebouw met veel originele details, houten balken in de plafonds, plavuizen vloeren en originele vensters. Aan de andere kant is het comfort hedendaags met modern sanitair, natuurlijke materialen, gratis internet en een gedienstig personeel.

Naast uw kamer kunt u ook gebruik maken van onze tuin en tuinkamer en daar een snack of drankje genieten. Ook voor een koude of warme lunch of diner zijn er mogelijkheden waarbij wij samenwerken met ondermeer Daily Deli catering en twee restaurants.

De kamers zijn allemaal standaard voorzien van TV, comfortabele stoelen, een koelkast, koffie en thee en een setje voor de persoonlijke verzorging. Het ontbijt is gezond en lekker.

Centrale ligging

In parkeergarage De Flint kunt u om de hoek uw auto parkeren. Alle leuke uitspanningen in het centrum zijn te voet op korte afstand te bereiken.

Fietsverhuur

Voor € 10 per dag kunt u bij ons ook fietsen huren. Wilt u zeker zijn van een fiets, reserveer dan een fiets tevoren.

Historie van De Tabaksplant

Ergens rond 1600 werd gebouw De Tabaksplant gebouwd. Ook de omliggende gebouwen stammen uit dezelfde tijd. Het tuinhuis hebben we in 2004 in dezelfde stijl bijgebouwd. In de 18e eeuw werd er tussen Nijkerk en Amersfoort tabak verbouwd. De bladeren werden onder het dak van nummer 15 gedroogd om later elders te worden verwerkt. We hebben in het tuinhuis nog een historische steen geplaatst die verwijst naar de tabakshandel. Bij de bouw van het tuinhuis vonden we veel oude dingen, zoals een middeleeuwse kookpot. Deze pot ligt nu in de Coninckskamer.

 

Zoek een B&B in: Amersfoort ... Apeldoorn ... Arnhem ... Groningen ... Den Haag ... Maastricht ... Nijmegen ... Utrecht